Hoe CBD-olie te gebruiken, hoe snel werkt het Een handige gebruiksaanwijzing

INGEZONDEN MEDEDELING – CBD is als hulpmiddel de voorgaande jaren aan populariteit aan het winnen. Veel gebruikers en afnemers zien het als alternatieve remedie in plaats van medicatie die wordt voorgeschreven. Toch zijn er over het algemeen nog veel vragen over verschillende aspecten van het product. In dit artikel bespreken we daarom het doel, de nuttigingswijze, de mate en het tijdstip van toename. Hierdoor heb je als gebruiker alle informatie beschikbaar.

Waarvoor gebruik je en hoe werkt CBD-olie?

De olie heeft in de medische wereld ondertussen een groot aantal verschillende gebruikersdoeleinden. Uit gebruikerservaringen blijkt dat de CBD olie genuttigd wordt voor het bestrijden van bangigheid, benauwenis en stressgevoelens, het verlichten van verscheidene pijnsoorten en het verhelpen van slaapproblemen. Ook nervositeit, paniek en verontrusting kunnen ermee aangepakt worden.

Ondanks dat het dus een remedie voor hulp bij allerlei vormen van lijden, wordt dit nog niet door experimentele studies ondersteund. Dit komt doordat het groepsaantal bij de research te laag was om een unanieme oplossing te bieden óf aangezien de resultaten niet eensgezind in één richting wezen. Dit onderschrijft ook de constateringen uit de praktijk, waar uitkomt dat de middelen niet voor alle cliënten werken. Hoe snel CBD-olie werkt, is dan ook persoonsgebonden.

Hoe gebruik je CBD-olie en hoe kan het ingenomen worden?

De werkende stof CBD kan op variërende manieren geconsumeerd worden. De olie wordt oraal ingenomen. Daarbij worden de oliedruppels onder de tong aangebracht, waar deze circa een minuut moeten blijven liggen alvorens deze doorgeslikt worden. De argumentatie hierachter is dat het mondslijmvlies de werkzame stof CBD moet opnemen. Cannabidiol-olie kan tevens in capsules aanwezig zijn. Evenzeer worden de capsules mondeling genomen. Hierbij is het niet nodig om de capsule een aanbevolen tijd onder de tong te houden.

Ten derde is het mogelijk om pasta’s te nuttigen die CBD-olie bevatten. Deze productsoort wordt oraal ingenomen. Er zijn ook huidcrèmes die plaatselijk op de huid worden aangebracht. Dit wordt vaak gedaan ingeval mensen kampen met een droog aanvoelende huid, ouderdomsvlekken, brandwondjes of eczeem. Uit meerdere ervaringen blijkt dat het verlichtend werkt, dat de kwaal verdwijnt of dat de huid minder schraal aanvoelt. Dit wordt onderschreven door onderzoek dat is uitgevoerd door Attila Oláh, Arnold Markovics en anderen. Dit onderzoekt stamt uit 2016, wat ook de geschiedenis van het gebruik onderschrijft.

Tot slot zijn er nog alternatieve methoden om producten met CBD toe te dienen. Daarbij gaat het om roken, vapen of toediening door middel van gummybears. Ook de aanwezigheid van cannabidiol in lolly’s wordt steeds populairder. Deze gebruiksvarianten zorgen voor geleidelijke toediening van de werkzame stof.

Wanneer gebruik je CBD-olie en hoe snel werkt het?

Hier valt in eerste instantie geen ondubbelzinnig en concreet antwoord op te geven. Bij het consumeren van CBD-olie dient rekening gehouden te worden met een drietal elementen:

  • De concentratie CBD in de olie
  • Het ogenblik van consumering
  • De mate waarin een persoon gevoelig is voor CBD

Gebruikers dienen zich af te vragen wat het doel van het product is. Personen die het gebruiken voor scherpte, rapporteren vaak dat ze de CBD-olie in de ochtend innemen, terwijl patiënten die leiden aan slaapissues de olie juist na het avondeten toedienen.

De mate van gevoeligheid is een derde aspect waar een gebruiker op moet letten. Een nuttiger die erg sensitief is, zal minder frequent de olie nuttigen dan een gevoelige gebruiker, mits zij dezelfde concentratie hanteren. Effect kan worden waargenomen binnen 40-60 minuten. Om te merken of de CBD-olie daadwerkelijk een verschil maakt, dient deze gedurende circa 2 weken gebruikt te worden.

Gebruiksaanwijzing van cannabidiol-olie en de mogelijk effecten

Bij elk supplement dat gekocht wordt, zit een gebruiksinstructie die aangehouden kan worden. In de gebruiksaanwijzing van CBD-olie staat ook de gewenste hoeveelheid die gebruikt kan worden. Dit is puur een indicatie, dus pas op. Het zal per mens uiteenlopen op welke stijl de CBD-olie gebruikt kan worden en wanneer deze effectief is. In sommige zeldzame gevallen werkt cannabidiol niet. Is dit het geval, dan kan er logischerwijs ook gestopt worden met het gebruik ervan.

Bij het bemachtigen van de CBD-olie is het important om olie te kopen die geen of maar weinig tetrahydrocannabinol bevat. Zeker wanneer de gebruiker alertheid wil opwekken, is de tetrahydrocannabinol-stof funest. Om zeker te zijn van de ingrediënten in het product, is het te adviseren om de optionele remedie bij gerenommeerde verkooppunten online te kopen. Ook wordt aangeraden om in contact te blijven met de huisarts. Het kan namelijk zijn dat de olie invloed uitoefent op andere medicijnen die toegediend worden. De arts kan vaak de wisselwerking tussen beide medicamenten beter inschatten. Tot slot is het belangrijk om op te letten met de combinatie alcohol en CBD. De olie kan een licht sederende uitwerking hebben. Dit kan vervolgens versterkt worden indien alcohol gebruikt wordt. Maar beginners moeten deze stoffen niet mengen.

Afbeelding van Julia Teichmann via Pixabay

Reageer op dit onderwerp