Anne de Bruin roept mensen op om hun mondkapje niet zo maar weg te gooien, ‘mondkapjes zijn geen zwerfkapjes’

DE WEERE – Anne de Bruin-Van de Graaf uit De Weere is 1 van de velen in West-Friesland die op frequente basis zwerfvuil rapen in West-Friesland. Zo ook Anne de Bruin die op haar tweewekelijkse ronde in en om De Weere langs de binnenwegen afval raapt en thuis in de vuilnisbak gooit. Maar de laatste tijd zijn het vooral mondkapjes die Anne de Bruin tegenkomt.

Anne roept daarom ook iedereen op, gooi ze niet in de natuur maar gooi ze thuis weg en zorg zo dat de natuur gevrijwaard blijft van zwerfafval waaronder mondkapjes. Het is maar een kleine moeite en levert zoveel op. Een schone natuur is beter voor iedereen, voor de dieren én voor de mensen.

In 2018 vertelde Anne de Bruin-Van de Graaf al eens tegen WF Nieuws: ,,Wat is er zo moeilijk aan om je lege verpakkingsmaterialen gewoon mee te nemen naar huis? Veel producten worden verpakt in wegwerp verpakkingen, maar als jij spul weggooit langs de weg, dan is het echt niet weg!! Vaak duurt het jaren voor iets is afgebroken en veel plastics verdwijnen in minuscule deeltjes in onze oceanen. Zwerfvuil is geen gezicht en slecht voor het milieu. Ik ben ervan overtuigd, dat een minderheid van mijn medemensen zich schuldig maakt aan dit dump-gedrag; een grote meerderheid ergert zich rot aan die troep.

Foto aangeleverd

Reageer op dit onderwerp