Gegevens miljoenen Facebookgebruikers in handen hackers

WEST-FRIESLAND – De gegevens van miljoenen gebruikers in Nederland en in het buitenland zijn in handen gevallen van criminelen nadat hackers Facebook hebben weten te hacken. Ruim 3 miljoen Nederlanders en Belgen zien al hun privé gegevens open en bloot op straat liggen,gegevens o.a. telefoonnummers, e-mailadressen, voor en achternamen.

De gegevens zijn al in 2019 buitgemaakt bij de hack toen TechCrunch de telefoongegevens ontdekte op speciale fora waar criminelen geld betalen voor dit soort informatie. Van de ruim 3 miljoen Nederlanders en Belgen zijn gelukkig niet de wachtwoorden gelekt maar je moet vooral opletten of je geen slachtoffer gaat worden van oplichting via Whatsapp of SMS. Ook is er een kans dat mensen die slachtoffer zijn geworden van de hack gebeld gaan worden door iemand die zegt te bellen namens uw bank.

Speciale tool

Via de website benikerbij.nl kunt u  uw telefoonnummer invoeren om zo te controleren of u bij de slachtoffers van de hack zit. De ontwikkelaars van benikerbij.nl laten expliciet weten dat zij geen gegevens opslaan.

Reageer op dit onderwerp