Guur lenteweer, met sneeuw,regen en veel wind. KNMI geeft Code Geel

WEST-FRIESLAND – De aankomende dagen gaan het guur worden buiten. Vanuit het noorden komt vanaf de Noordpool een gebied met neerslag in de vorm van regen en lokaal ook (natte)sneeuw onze kant op. De wind neemt toe tot hard, 7Bft met vlagen tot 100km/u boven water en open gebied en tot 85km/u boven bebouwd gebied. Ook een klap onweer is niet uitgesloten tijdens een bui. De temperatuur zal blijven steken bij een graad of 6 vandaag, dinsdag en woensdag wordt het hooguit 4 graden.

Kijk ook op de website van ons weerstation voor realtime radarbeelden

Het weerbericht van het KNMI

Een regenzone boven de noordelijke helft trekt geleidelijk zuidwaarts. Gedurende de ochtend trekt deze zone snel zuidwaarts en klaart het van het noorden uit op en is al een enkele (winterse) bui mogelijk. In de middag en avond volgen van het noordwesten meer winterse buien, lokaal is ook een klap onweer mogelijk.

De maxima liggen rond 7°C, maar in intensieve buien daalt de temperatuur naar iets boven nul. Plaatselijk is kortdurende gladheid dan niet uitgesloten. De wind draait overal naar noordwest en wordt vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig en aan zee krachtig tot hard. B

ij buien is er vooral in de kustgebieden kans op zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur. In de avond trekt de wind in het noord(west)elijk kustgebied tijdelijk mogelijk aan tot stormkracht, 9 Bft, met zware windstoten van 90-100 km/uur.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en zijn er enkele winterse buien. Vooral landinwaarts wordt het plaatselijk wit en is er kans op lokale gladheid. De minima liggen aan de kust rond 4°C, landinwaarts rond het vriespunt. De wind is west tot noordwest en neemt af, landinwaarts wordt de wind overwegend matig, aan de kust krachtig tot hard.

Dinsdag overdag is het wisselend bewolkt met talrijke winterse buien. Tussen de buien door loopt de temperatuur op naar maximaal 7°C, maar in intensieve buien daalt deze tot iets boven nul. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig.

Reageer op dit onderwerp