Corona update West-Friesland 3 april

WEST-FRIESLAND – De cijfers van het aantal mensen dat de afgelopen 24 uur positief is getest op het Covid-19 virus ligt vrijwel gelijk aan die van vrijdag, vrijdag werden er 76 inwoners van West-Friesland positief getest, de afgelopen 24 uur zijn 77 inwoners positief getest op het Covid-19 virus. Het RIVM meldt geen sterfgevallen en 3 inwoners van West-Friesland zijn opgenomen in het ziekenhuis.

In de veiligheidsregio Noord-Holland Noord dalen de cijfers ook de afgelopen 24 uur zijn er 298 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen, zijn 2 mensen overleden aan de gevolgen van het Covid-19 virus en zijn 13 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Het risico niveau blijft onveranderd op zeer ernstig staan.

Landelijk zijn er de afgelopen 24 uur 7.296 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen waardoor het aantal besmettelijke mensen in Nederland nu 148.695 is. Het reproductiegetal ligt op 1,06. Het RIVM meldt 17 sterfgevallen, 308 ziekenhuisopnames waarvan 48 op de intensive cares.

Overzicht West-Friesland

  • Opmeer: 3 positief geteste inwoners, 1 minder dan vrijdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Koggenland: 15 positief geteste inwoners, 6 meer dan vrijdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 29 positief geteste inwoners, 3 minder dan vrijdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Drechterland: 5 positief geteste inwoners, 3 meer dan vrijdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Stede Broec: 6 positief geteste inwoners, 2 minder dan vrijdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Enkhuizen: 2 positief geteste inwoners, 2 minder dan vrijdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Medemblik: 17 positief geteste inwoners, 8 minder dan vrijdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname

Het aantal vaccinaties dat tot op de dag van vandaag is gezet in Nederland is 2.664.138 waarvan 1.759.722 door de GGD’s, 108.601 door de ziekenhuizen, 517.680 door de langdurige zorginstellingen en 278.135 door de huisartsenpraktijken

Foto: Foto Hoekstra

Reageer op dit onderwerp