Bibliotheek Stede Broec ondergaat complete metamorfose

STEDE BROEC – De bibliotheek in Stede Broec was toe aan een make0ver om zo klaar te zijn voor de toekomst. Na de bibliotheken in Enkhuizen, Wognum en Medemblik nu dus de beurt aan de bibliotheek in Stede Broec om een nieuw jasje te krijgen.

Meer digitaal en DigiLab

Zodra de bibliotheek aankomende dinsdag 6 april, (mits de coronamaatregelen dit toestaan), haar deuren weer gaat openen zie je bij binnenkomst meteen de inlever- en uitleencomputers. Kijk je links de ruimte in, dan zie je de leestafel, een podium en werkplekken. Scholieren, studenten, zzp’ers, werkzoekenden en wie verder de behoefte hebben, kunnen gebruik maken van deze plekken met gratis wifi. Tussen het harde werken door ontspan je met een tijdschrift aan de leestafel of maak je een praatje bij de koffieautomaat. Bij de werkplekken en in de leeszaal heb je direct toegang tot informatieve boeken.

Loop je bij binnenkomst meteen rechtdoor naar de andere zaal, dan kom je bij de collectie. Heb je een mooi boek uit de kast gehaald? Kruip weg in een comfortabele stoel en voor je het weet heb je de eerste hoofdstukken al gelezen. De kinderen krijgen een fijne ontdekhoek, de jongeren een chillplek. Het DigiLAB krijgt een eigentijdse ruimte in de leeszaal.

Reageer op dit onderwerp