Corona update West-Friesland 1 april, een lichte daling wel inwoner Opmeer overleden

WEST-FRIESLAND – De afgelopen 24 uur zijn in West-Friesland de besmettingscijfers iets gedaald ten opzichte van woensdag. Waren er woensdag nog 133 mensen besmet met het Covid-19 virus, vandaag zijn dit er 113. Wel is 1 inwoner van de gemeente Opmeer overleden aan de gevolgen van het Covid-19 virus, 1 inwoner van Hoorn is opgenomen in het ziekenhuis waar dit woensdag nog 8 inwoners van West-Friesland waren.

In de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de afgelopen 24 uur 311 nieuwe Covid-19 besmettingen gemeld, zijn 2 mensen overleden aan de gevolgen van het Covid-19 virus en zijn er 4 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Het risico niveau blijft onveranderd zeer ernstig

Landelijk zijn de afgelopen 24 uur 7.882 nieuwe Covid-19 besmettingen gemeld, er zijn in Nederland nu 130.942 besmettelijke mensen. Het reproductiegetal blijft stabiel op 1,07 waar deze onder de 1 moet zijn. De afgelopen 24 uur zijn 22 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het Covid-19 virus, zijn 228 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarvan 61 op de intensive cares.

Overzicht West-Friesland

  • Medemblik: 25 positief geteste inwoners, 5 minder dan woensdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Opmeer: 5 positief geteste inwoners, 1 minder dan woensdag, 1 sterfgeval, geen ziekenhuisopnames
  • Koggenland: 20 positief geteste inwoners, 1 meer dan woensdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 40 positief geteste inwoners, 5 minder dan woensdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Drechterland: 10 positief geteste inwoners, gelijk aan woensdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Stede Broec: 6 positief geteste inwoners, 9 minder dan woensdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Enkhuizen: 7 positief geteste inwoners, 1 minder dan woensdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames

In Nederland zijn tot op de dag van vandaag 2.577.660 prikken gezet waarvan 1.718.139 door de GGD’s, 108.601 door de ziekenhuizen, 497.008 door de langdurige zorginstellingen en 253.912 door de huisartsenpraktijken.

Foto: Foto Hoekstra

Reageer op dit onderwerp