Enkhuizen krijgt geen derde wethouder meer maar steekt wel ton in externe inhuur

ENKHUIZEN – De opgestapte wethouder Erik Struijlaart krijgt geen opvolger, de beide nog zittende wethouders in het college van Enkhuizen verdelen de taken van Struijlaart over de drie leden van het college. Wel is er besloten om voor 100.000 euro gespecialiseerde krachten in te gaan huren als ondersteuning voor het college op de zware dossiers waar veel deskundigheid bij nodig is.

De PvdA kwam dinsdagavond met een motie opdraven waarin de vervanging van Struijlaart werd afgewezen en een portfoliobeheerder te gaan aanstellen. Volgens Jacco Sandstra van de PvdA kan deze persoon dossiers die in de uitvoeringsfase zitten gaan vlot trekken en het college op deze dossiers ontlasten. Op de VVD, Enkhuizen Vooruit en de SP waren tegen de motie, volgens Stomp van de VVD is nu nog weer eens geld uittrekken voor inhuur niet uit te leggen, zeker gezien de enorme hoeveelheid geld die al in de SED wordt gestoken. Het CDA, HEA, CU/SGP, D66 en EL waren voor de motie en dus werd deze aangenomen.

Hoe de nieuwe verdeling van taken van het college gaat worden is nog onduidelijk, dat zal op korte termijn duidelijk gaan worden.

Reageer op dit onderwerp