Corona update West-Friesland 30 maart, het gaat de goede kant op

WEST-FRIESLAND – De afgelopen 24 uur zijn in West-Friesland 66 inwoners positief getest op het Covid-19 virus, fors minder dan afgelopen maandag toen 89 nieuwe besmettingsgevallen werden gemeld. Het RIVM meldde ook geen nieuwe sterfgevallen. Wel zijn er 5 Westfriezen opgenomen in het ziekenhuis.

In de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn de afgelopen 24 uur 206 mensen positief getest op het Covid-19 virus, zijn er door het RIVM  3 sterfgevallen gemeld en zijn er 12 ziekenhuisopnames. Het risiconiveau blijft dan ook onveranderd op zeer ernstig, rond 13 april wordt het risiconiveau opnieuw bepaald.

Landelijk zijn er de afgelopen 24 uur 5.909 mensen positief getest op het Covid-19 virus waardoor er nu 130.942 besmettelijke mensen zijn in Nederland. Het reproductiegetal is lichtjes gedaald naar 1.07. Het RIVM meldt 36 sterfgevallen 366 ziekenhuisopnames waarvan 70 op de intensive care.

Overzicht West-Friesland

  • Medemblik: 18 positief geteste inwoners, 9 minder dan maandag, geen sterfgevallen, 2 ziekenhuisopnames
  • Opmeer: 5 positief geteste inwoners, 2 meer dan maandag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Koggenland: 11 positief geteste inwoners, gelijk aan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 23 positief geteste inwoners, 4 minder dan maandag, geen sterfgevallen, 2 ziekenhuisopnames
  • Drechterland: 5 positief geteste inwoners, 1 minder dan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Stede Broec: 4 positief geteste inwoners, 5 minder dan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Enkhuizen: 0 positief geteste inwoners, 7 minder dan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames

Landelijk zijn er nu 2.440.088 prikken gezet waarvan 1.641.754 door de GGD’s in Nederland, 108.601 door de ziekenhuizen, 476.074 in de langdurige zorginstellingen en 213.659 in de huisartsenpraktijken in Nederland.

Reageer op dit onderwerp