Medemblik eert 25 medaillewinnaars met mooie oogst ondanks moeilijk sportjaar 2020

MEDEMBLIK – Deze week eert de gemeente Medemblik 25 Medemblikse topsporters die in 2020 medailles wisten te behalen op een NK, EK of WK. Ondanks de corona-pandemie behaalden zij samen maar liefst 41 medailles in verschillende disciplines. Vanwege de coronamaatregelen kon de gezamenlijke huldiging dit jaar niet doorgaan en koos de gemeente voor een alternatief eerbetoon.

Hoewel 2020 voor de sport een dramatisch jaar was waarbij vrijwel alle nationale en internationale competities en kampioenschappen werden afgelast, wisten 25 Medemblikse sporters samen maar liefst 41 medailles te behalen op een NK, EK of WK. In totaal behaalden zij 15 gouden, 12 zilveren en 14 bronzen medailles.

Een trotse wethouder Fit (sport) stuurde alle winnaars een persoonlijke videoboodschap en een aandenken om haar waardering voor hun prestaties uit te spreken en hen te bedanken namens de gemeente. Samen met topsportcoördinator Pieter Verhoogt van TEAM Medemblik bezocht zij een aantal van de winnaars op gepaste afstand, sprak zij enkele waarderende woorden en wenste ze hen succes voor het sportseizoen 2021. Wethouder Fit: “Ik ben enorm trots dat onze sporters in zo’n lastig jaar toch zo succesvol zijn geweest. Ik wil hen feliciteren maar ook vooral veel succes wensen voor dit jaar, hopelijk gooit het virus minder roet in het eten en kunnen zij maximaal presteren en wederom mooie resultaten neerzetten. Ik kijk er naar uit”.

De Medemblikse podiumplaatsen werden behaald in drie sporten: jiu-jitsu, inline skaten en schaatsen. De jiu-jitsuka’s van Budoschool Shi-Sen-Do behaalden onder leiding van Robert Takken 4 nationale titels, 2 zilveren medailles en tweemaal brons. De inline skaters van Radboud behaalden samen maar liefst 7 Nederlandse titels, 10 zilveren medailles en 11 keer brons. Bijzondere vermelding verdienen de gebroeders Schipper en Chris Berkhout (allen inline skaters): Rick Schipper behaalde twee gouden medailles bij de senioren en Kay Schipper één. Chris Berkhout behaalde maar liefst 7 medailles (3 keer goud, 4 keer zilver).

De meest indrukwekkende prestatie kwamen zonder twijfel op naam van Irene Schouten. Al op de eerste dag van 2020 schaatste zij naar de nationale titel op de marathon. Ook op de 3.000 en 5.000 meter werd zij nationaal kampioen. Europees won zij op de marathon en een bronzen medaille op het Wereldkampioenschap in Salt Lake City