Corona update West-Friesland 23 maart

WEST-FRIESLAND – De afgelopen 24 uur zijn in West-Friesland 114 nieuwe Covid-19 besmettingen gemeld, 16 meer dan afgelopen  maandag. Het aantal ziekenhuisopnames is met 5 gestegen naar 7. Er zijn geen sterfgevallen gemeld de afgelopen 24 uur.

In de regio van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is het risico nog steeds onveranderd zeer ernstig. Dit is het risiconiveau dat nu geldt in deze regio. Het risiconiveau wordt elke twee weken bepaald op basis van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal positieve testen van dat moment. Dit risiconiveau is bepaald op 17 maart, op basis van de cijfers van 8 maart t/m 14 maart. Rond 30 maart wordt het risiconiveau opnieuw bepaald, meldt het RIVM

Corona landelijk

Landelijk zijn er de afgelopen 24 uur 5.636 nieuwe Covid-19 besmettingen gemeld, en zijn er nu 113.172 besmettelijke mensen in Nederland. Het reproductiegetal is iets gedaald, van 1.13 naar 1.11, wat wil zeggen dat elke 100 mensen die besmet zijn met het Covid-19 virus 111 andere mensen besmetten. De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 49 mensen overleden aan de gevolgen van het covid-19 virus, zijn er 318 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarvan 43 op de intensive care.  Het aantal prikken dat tot vanochtend 10 uur is gezet is 2.1222.429.

Corona overzicht West-Friesland

  • Opmeer: 4 positief geteste inwoners, 1 meer dan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Koggenland: 18 positief geteste inwoners, 1 minder dan maandag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Hoorn: 37 positief geteste inwoners, 8 meer dan maandag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Drechterland: 13 positief geteste inwoners, 6 meer dan maandag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Stede Broec: 13 positief geteste inwoners, 1 minder dan maandag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Enkhuizen: 3 positief geteste inwoners, 2 minder dan maandag, geen sterfgevallen, 2 ziekenhuisopnames
  • Medemblik: 26 positief geteste inwoners, 5 meer dan maandag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Rutte en minister de Jonge vrijwel geen versoepelingen gaan aankondigen, wel gaan mogelijk de avondklok iets later in, niet om 21.00 uur maar om 22.00 uur. De avondklok zelf wordt wel verlengd waarschijnlijk tot 5 april.

Reageer op dit onderwerp