56-jarige inwoner Grootebroek krijgt 1 jaar cel het inrijden basisschool ’t Palet Grootebroek

GROOTEBROEK – De 56-jarige Michel K. uit Grootebroek die op  1 juli 2020 met zijn auto een basisschool in Grootebroek binnenreed is door de rechter in Alkmaar veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

K. was boos op de leerkrachten van basisschool ’t Palet omdat zijn zoontje in een andere klas was geplaatst en daardoor niet langer bij zijn beste vriend in 1 klas mocht zitten. K. ging die bewuste avond verhaal halen op de leerkrachten die nog op de school aanwezig waren omdat het de afscheidsavond was van Groep 8.  In de school waren op het moment dat hij de centrale gang van de school binnenreed waren er ongeveer 60 personen aanwezig, deze zaten in de gymzaal te kijken naar de afscheidnemende groep 8 leerlingen.

De rechtbank oordeelt dat het goed mogelijk was dat de man een of meer aanwezigen zou raken met de auto en dat zij daardoor ernstige verwondingen hadden kunnen oplopen. Er kan volgens de rechtbank niet worden bewezen dat er een reële kans was dat aanwezigen zouden komen te overlijden als ze waren geraakt, omdat de snelheid waarmee de auto reed niet is komen vast te staan.

De rechtbank spreekt van een zeer ernstig en schokkend feit. De man heeft de afscheidsavond ruw verstoord. De avond moet een grote impact hebben gehad op de kinderen en heeft diepe indruk gemaakt op iedereen die aan de school is verbonden. Ook heeft de rechtbank meegewogen dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is, berouw heeft getoond en zijn spijt heeft betuigd.

De rechtbank heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. Daarvan zijn 6 maanden voorwaardelijk opgelegd met een proeftijd van 3 jaar. Voorwaarden zijn onder meer dat de man zich moet laten behandelen voor zijn problemen, niet in de buurt van de school mag komen en geen contact mag opnemen met de juf. Ook is een rij-ontzegging van 8 maanden opgelegd.

Foto: Wesley Boots/112 Westfriesland.nl

Reageer op dit onderwerp