Geldboete en proeftijd van 2 jaar voor winkeldieven Spanbroek

SPANBROEK – De politierechter heeft de 47-jarige T.K en de 56-jarige J.M veroordeeld tot geldboetes van 200 euro en bij niet betalen tot 4 dagen hechtenis en een proeftijd van 2 jaar. Van de geldboete is 100 euro voorwaardelijk of 2 dagen vervangende hechtenis.

Beiden hebben op 6 december in de DEEN Supermarkt in Spanbroek goederen proberen te stelen. Maar beiden werden betrapt bij hun criminele activiteiten en door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De politierechter noemde het stelen uit winkels een daad die stevig moet worden aangepakt. Waar voorheen in Nederland winkeldiefstallen amper werden aangepakt worden deze tegenwoordig wel vaak stevig bestraft, dit kan dan een boete of celstraf zijn. Wat velen niet weten is dat een geldboete vanaf 100 euro een aantekening betekend op het justitiële document van de dader(s).

Beiden kunnen nog in hoger beroep gaan.

Reageer op dit onderwerp