Eigenaar woning Spanbroek krijgt last onder dwangsom van 5000 euro, gevel woning is niet brandveilig

SPANBROEK – De gemeente Opmeer heeft de eigenaar van een woning aan de Spanbroekerweg een last op dwangsom van 5000 euro gegeven omdat uit onderzoek is gebleken dat de gevels van de woning niet brandveilig zijn.

De gemeente Opmeer kreeg in 2020 een verzoek om handhaving binnen omdat omwonenden ernstige twijfels hadden over de brandveiligheid van de woning. De gemeente Opmeer heeft hierop een mediation met beide partijen gevoerd maar dit heeft niet geholpen. Het buurperceel heeft de brandveiligheid aangepast. Door de kleine afstand van de bebouwing op beide percelen dienen beide gebouwen aan dezelfde brandwerendheid te voldoen. Er is onderzoek verricht naar de gevels van de woning en er is gebleken dat de achtergevel niet brandveilig is waardoor de gemeente Opmeer nu handhavend kan optreden.

De eigenaar van de woning heeft nu de opdracht om zijn woning brandveilig te maken, zo niet dan zal de gemeente Opmeer de last op dwangsom van 5000 euro gaan lichten en moet de eigenaar deze betalen.

Reageer op dit onderwerp