Corona update West-Friesland; ‘Stijging in Medemblik en Stede Broec elders juist een daling’

WEST-FRIESLAND – In West-Friesland is de afgelopen 24 uur het aantal besmettingen verder afgenomen, maar Medemblik en Stede Broec laten juist weer een stijging zien van het aantal Covid-19 besmettingen. Werden er donderdag nog 137 inwoners van West-Friesland positief getest op het Covid-19 virus, dat is de afgelopen 24 uur gedaald naar 114 positief geteste inwoners. De afgelopen 24 uur werden er in West-Friesland geen sterfgevallen gemeld en is ook het aantal ziekenhuisopnames flink gedaald naar 2, waar donderdag nog 7 inwoners uit West-Friesland moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk zien de cijfers er heel anders uit, met 7.425 nieuwe besmettingen de afgelopen 24 uur zijn wij weer terug op het niveau van begin januari 2021, ook het reproductiegetal ligt nu op 1,13, dus elke 100 mensen besmetten 113 andere andere mensen. Het aantal besmettelijke mensen in Nederland ligt nu op 105,812. Ook zijn er de afgelopen 24 uur in Nederland weer meer mensen overleden aan het Covid-19 virus, 46 in totaal en zijn er 252 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarvan 42 op de intensive care.  Het aantal prikken dat vandaag zijn gezet is nu 2.008.275.

Overzicht West-Friesland

  • Opmeer: 10 positief geteste inwoners, gelijk aan donderdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname
  • Koggenland: 13 positief geteste inwoners, 10 minder dan donderdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Hoorn: 41 positief geteste inwoners, 9 minder dan donderdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Drechterland: 9 positief geteste inwoners, 8 minder dan donderdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Stede Broec: 14 positief geteste inwoners, 4 meer dan donderdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Enkhuizen: 3 positief geteste inwoners, 1 minder dan donderdag, geen sterfgevallen, geen ziekenhuisopnames
  • Medemblik: 24 positief geteste inwoners, 1 meer dan donderdag, geen sterfgevallen, 1 ziekenhuisopname

Medemblik en Stede Broec zijn dus de enige twee gemeenten in Oostelijk West-Friesland waar het aantal besmettingen met Covid-19 weer is toegenomen.

Reageer op dit onderwerp