Forum voor Democratie en D66 winnaars in Drechterland, VVD blijft met afstand de grootste

DRECHTERLAND – Forum voor Democratie en D66 zijn als de grote winnaars van de Tweede Kamerverkiezingen uit de bus gekomen. Forum voor Democratie krijgt ten opzichte van 2017 3,7% meer stemmen en D66 ziet een plus van 2,1% van de stemmen ten opzichte van 2017. De VVD verliest dan wel 2,8% van haar stemmen maar blijft met 28,3% verreweg de grootste partij in Drechterland.

Opvallende verliezers zijn verder GroenLinks die 2,9% van de stemmen verliest, gevolgd door het CDA die 2,1% van de stemmen verliest ten opzichte van 2017. De PvdA weet de schade nog beperkt te houden en verliest 0,9% van haar stemmen.

Verder zijn er ook opvallende nieuwkomers die direct 3 of meer zetels pakken, JA21 krijgt procentueel de meeste stemmen, zij krijgen 4,2% van de stemmen, meer dan FvD en D66, maar ook BBB krijgt 2,1% van de stemmen gevolgd door VOLT met 1,7% van de stemmen.

Het complete voorlopige overzicht kunt u hier lezen

Reageer op dit onderwerp