Forum voor Democratie en D66 grote winnaar Tweede Kamerverkiezingen Koggenland

KOGGENLAND – Forum voor Democratie is de grote winnaar geworden van de Tweede Kamerverkiezingen, de partij krijgt ten opzichte van 2017, 3,5% meer stemmen, op de voet gevolgd door D66 die een plus van 2,5% laat zien. In de gemeente Koggenland blijft de VVD verreweg de grootste partij maar verliest wel 2,8% van haar stemmen ten opzichte van 2017.

Opvallende stijgers en nieuwkomers zijn verder de Partij voor de Dieren die een plus van 0,4% laat optekenen, BBB die als nieuwkomer 3% van de stemmen krijgt, ook JA21 krijgt 3% van de Koggenlandse stemmen op de voet gevolgd door VOLT die 1,4% van de stemmen krijgt.

Opvallende dalers zijn vooral GroenLinks die 3% van haar stemmen is kwijtgeraakt ten opzichte van 2017, de SP die een verlies van 1,8% laat optekenen en het CDA die 1,9% van haar stemmen is kwijtgeraakt.

De complete voorlopige uitslag kunt u hier lezen