Belastingdeurwaarders kunnen vanaf 1 april via RDW beslag leggen op uw vervoermiddel

WEST-FRIESLAND – Vanaf 1 april 2021 kunnen belastingdeurwaarders van gemeenten en samenwerkingsverbanden administratief beslag leggen op motorrijtuigen en aanhangwagens. Pas dan kunnen beslagen ingeschreven worden in het kentekenregister van de RDW. Op beslagen die daarvoor zijn gelegd, blijft het oude recht van toepassing.

Beslagleggingen die voor 1 april 2021 zijn verricht mogen niet worden ingeschreven in het kentekenregister Op beslagen die zijn gelegd voor de inwerkingtreding van de wet blijft het oude recht van toepassing.

Volgens de huidige wetgeving kan de deurwaarder alleen beslag op de auto leggen wanneer hij de auto waarneemt. Per 1 april 2021 kan de deurwaarder van achter zijn bureau, via het kentekenregister administratief beslag leggen op de auto, motor, brommer, caravan e.d. De deurwaarder hoeft dan niet meer op zoek naar het voertuig. Bijkomend voordeel is dat een potentiële koper in het kentekenregister kan zien dat er beslag op is gelegd.

Reageer op dit onderwerp