Kabinet verhoogd tegemoetkoming vaste lasten ondernemers naar 100%

WEST-FRIESLAND – Het kabinet heeft de tegemoetkoming vaste lasten voor ondernemers verhoogd van 85 naar 100%. Zodra een ondernemer 100% van zijn omzet verliest krijgt hij al zijn vaste lasten vergoed meldt de NOS. Ook wordt het budget voor gemeenten die steun willen geven aan ondernemers die bijvoorbeeld hun woonlasten niet meer kunnen betalen verdubbeld.  Met de nieuwe maatregel is in totaal 730 miljoen euro gemoeid. Het kabinet volgt hierbij de wens van de Tweede Kamer die hier toe had opgeroepen.

Het nieuwe steunpakket voor ondernemers loopt tot en met het tweede kwartaal, daarna kijkt het kabinet of het wel of niet verlengd moet worden. Minister Koolmees laat aan de NOS weten dat in sommige sectoren het echt niet zomaar weer business as usual is en weer terug kunnen naar het oude normaal. De aankomende weken hoopt het kabinet meer duidelijkheid hier over te kunnen geven.

De verhoging naar 100% van de vaste lasten komt voor veel ondernemers als een geschenk uit de hemel vallen.

Reageer op dit onderwerp