Verdere versoepeling coronamaatregelen, kinderen weer op zwemles

WEST-FRIESLAND – De zwemscholen mogen vanaf half maart de deuren weer openen om zwemles te geven, dit gaat premier Rutte vertellen tijdens de persconferentie. Ook zal dan worden verteld dat reizen naar het buitenland nog zeker tot half april een negatieve stempel blijft houden.

Met het toestaan van zwemlessen voor kinderen zien veel ouders hun roep om de zwemscholen weer te openen in vervulling gaan. De zomer is in aantocht en dan gaan weer veel kinderen zwemmen en dus stijgt ook de kans op verdrinking bij de groep kinderen die niet kunnen zwemmen, eerder waarschuwde de sector al voor dit gevaar. Het kabinet zal vanavond ook bevestigen dat de avondklok nog tot zeker eind deze maand in stand blijft, de besmettingscijfers zijn te slecht spreken bronnen rondom het kabinet. Ook het advies om enkel te reizen als het niet anders kan blijft ook in stand.

Ook lijkt het erop dat in april de terrassen ook weer open mogen, mits het R-getal onder 1 is komen te liggen. Deze lag zondag nog een fractie boven 1. Veel gemeenten zullen de versoepelde terrasregels ook in 2021 in stand houden, zolang de maatregelen gelden.

Reageer op dit onderwerp