Vandaag start de online dorpsveiling van Onderdijk in de ‘Week van Onderdijk’

ONDERDIJK – ,,Wat keken wij uit naar de altijd zo gezellige jaarlijkse veilingavond! Het zit er nog niet in. Voor de tweede keer op rij is er geen gemeenschapsveiling in Onderdijk. Waar we het vorig jaar op de dag zelf moesten annuleren, hadden we dit jaar voldoende tijd om na te denken over een alternatieve vorm,” zegt Maaike Steltenpool, voorzitter van de gemeenschapsveiling in Onderdijk

Het wordt De Week van Onderdijk.

Vanaf september is het bestuur van de gemeenschapsveiling Onderdijk in gesprek met elkaar gegaan om te kijken hoe we dit zagen. ,,Waar staan we voor als gemeenschapsveiling en wat maakt de veilingavond tot een succes?. Is het verstandig om in deze tijd langs de deuren te gaan en voelt het goed om ondernemers te vragen om een bijdrage?

Vele scenario’s zijn besproken. Van veilen in shifts, een drive through veiling tot een online veiling. Half januari maakten we de keuze. Belangrijk was dat ieder bestuurslid erachter stond en dat het voor ons uitvoerbaar was. Want als we het doen, doen we het goed,” aldus Maaike Steltenpool

Week van Onderdijk

Het wordt de WEEK VAN ONDERDIJK. Vanaf 7 tot en met 14 maart kan iedereen die de verenigingen en instellingen in Onderdijk een warm hart toedraagt voor een vaste prijs één of meerdere veilingpakketten kopen. De pakketten hebben allemaal een knipoog naar de veiling. En nog belangrijker, bij elke koop steunt u de levendigheid in ons prachtige dorp Onderdijk. Onder de eerste 50 kopers verloten wij € 50,-! Zaterdag 20 maart leveren wij de pakketten bij de mensen thuis.

Nu ook online

,,Afgelopen maanden hebben we ook benut om onze organisatie te professionaliseren. Zo kregen onze statuten een update, werken we aan een beleidsplan, zijn we super trots op ons nieuwe frisse logo en zijn we na 66 jaar nu ook online vindbaar. Hoe gaaf! Alles komt samen op vrijdag 7 maart. Dan gaat de website www.veilingonderdijk.nl live en kunnen de pakketten worden gekocht.

Uiteraard kan er ook een donatie worden gedaan via een overschrijving op ons rekeningnummer NL 20 RABO 0368904857. Wilt u een contante gift doen, dan kunt u ons mailen via veilingonderdijk@hotmail.nl of bellen naar Maaike Steltenpool 06-193827070. Wij komen uw donatie dan bij u ophalen. Het is dit jaar opnieuw anders dan anders, maar wij blijven geloven in een echte veiling voor Onderdijkers door Onderdijkers. Volgend jaar ontmoeten we u graag weer persoonlijk. Zet vrijdag 11 maart 2022 alvast in de agenda,” besluit Maaike Steltenpool

Via mediapartner: De Binding (Foto: De Binding)

Reageer op dit onderwerp