Anti-vaxxers bekladden wegbewijzingsbord vaccinatiepunt Agriport

MEDEMBLIK – Anti-vaxxers hebben een wegbewijzingsbord langs de N239 ter hoogte van Twisk met verf beklad. Anti-vaxxers zijn het niet eens met het vaccineren ondanks dat het niet verplicht is. Anti-vaxxers geloven dat het coronavaccin het DNA van de mens veranderd en niet langer meer wilsbekwaam zijn daarna. Op het bord staat een grote V te lezen met daarboven ‘hoax’.

De afgelopen jaren zijn de anti-vaxxers vaker in het nieuws gekomen, het Parool sprak er over met wetenschapsjournalist Jop de Vrieze en hoogleraar mediacultuur Stef Aupers, die uitlegt waarom juist Bill Gates door de anti-vaxxers gezien wordt als het ‘boze oog’ in deze crisis.

Anti-vaxxers en vaccinatietwijfellaars lieten luidkeels van zich horen de afgelopen jaren, maar hoe zit dat nu het coronavirus de wereld in een wurggreep houdt? Willen ze nu ineens wél een vaccin? We praten erover met wetenschapsjournalist Jop de Vrieze en hoogleraar mediacultuur Stef Aupers, die uitlegt waarom Bill Gates zo vaak opduikt in complottheorieën over vaccins.

Foto: © Triste 2021

 

Reageer op dit onderwerp