Dijklander en Noordwestziekenhuizen sturen coronapatiënten door, ‘wij zitten vol’

HOORN – Coronapatiënten die moeten worden opgenomen in het ziekenhuis kunnen niet meer terecht bij het Dijklander Ziekenhuis en bij de Noordwest Ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder. Patiënten worden nu met ambulances overgebracht naar andere ziekenhuizen in Nederland.

Waarom juist in het noorden van Noord-Holland de coronabesmettingen zo hoog liggen, hoger dan in de rest van Nederland is onduidelijk. Het GGD weet geen directe aanleiding voor deze hoge cijfers.. Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en Purmerend wil door coronapatiënten doorsturen zodat de reguliere zorg niet in gevaar komt bij de ziekenhuizen..

Vooral West-Friesland springt er negatief uit wat het aantal coronabesmettingen betreft, zo liggen de cijfers van Hoorn zelfs hoger dan die van Amsterdam en Rotterdam, maar ook Medemblik en Den Helder kennen een hoge besmettingscijfer.

De GGD zegt dat het mooie schaatsweer van 3 weken geleden niet echt invloed heeft op de cijfers. Volgens de GGD stijgt het aantal besmettingen al geruime tijd in Noord-Holland Noord.

 

Reageer op dit onderwerp