VVD-Minister beantwoordt vragen inwoners West-Friesland over bereikbaarheid, waterstofeconomie en Brexit

WEST-FRIESLAND – De VVD heeft Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Milieu, bereid gevonden om online in gesprek te gaan met de inwoners en ondernemers van de noordelijke regio’s. Hoe houden we de Kop van Noord-Holland bereikbaar voor de rest van Nederland? Welke kansen liggen er voor onze zeehavens, bijv. op het gebied van waterstof? En wat kunnen we doen aan de gevolgen van de Brexit, zoals het afmeerverbod voor Britse schepen?

Deze en nog veel meer vragen komen aan bod maandag 8 maart (vanaf 19:00) tijdens een online bijeenkomst met de minister en Tweede Kamerleden van de VVD. VVD-wethouder Theo Meskers: “Deze sessie is openbaar en dus kan iedereen die dat wil hier aan deelnemen. Zo kan je zelf rechtstreeks je vraag stellen aan minister Van Nieuwenhuizen en Tweede Kamerleden. Het is bedoeld voor inwoners en ondernemers uit de 3 noordelijke regio’s (Noord-Holland Noord, Friesland en Groningen) die hun ideeën en zorgen willen delen met de mensen die in Den Haag over deze onderwerpen moeten beslissen”.

“Behalve verkeer en bereikbaarheid heeft Van Nieuwenhuizen ook het onderwerp zeehavens en de Wadden in haar portefeuille. Ook dat is natuurlijk relevant voor ons in de Kop van Noord-Holland”, aldus Meskers.

“We hopen dat belangstellenden uit Hollands Kroon, Den Helder en Texel zich aanmelden voor deze bijeenkomst en zelf het gesprek met de minister aangaan”. Inwoners en ondernemers kunnen zich aanmelden voor deze online bijeenkomst door te mailen naar communicatie@noordholland.vvd.nl.

Foto: aangeleverd

Reageer op dit onderwerp