MEE & de Wering WonenPlus steekt abonnees een hart onder de riem

ABBEKERK – MEE & de Wering WonenPlus is er om inwoners die het even zwaar of moeilijk hebben te ondersteunen en bemoedigen. Met die gedachte besloten WonenPlus vrijwilligers om van ‘een hart onder de riem te steken’ meer dan een spreekwoord te maken.

Tijdens de na belronde naar alle vrijwilligers van de WonenPlus servicepunten Wognum, Abbekerk en stad Medemblik, kreeg de coördinator een ‘stille’ oproep om iets te gaan ondernemen voor de abonnees. “Want in vergelijking met de eerste lockdown periode, was het nu erg stil qua spontane acties naar onze inwoners toe”, zegt coördinator Baukje Visser. “Denk aan de berenactie, kaartjes sturen en meer. Samen met een aantal vrijwilligsters kwamen we tot het ‘Hart onder de riem’ actie.” Na een uurtje bellen waren de haaksters al bezig met wol zoeken en kreten zoals:

  • “Leuk , ga ik doen!”
  • “Ojee, heb jij nog garen? Ach ik haal mijn gele sok wel uit!”
  • “Heerlijk om te doen, fijne bezigheid voor nu.”
  • “Ik haakte en mijn buurvrouw hechte de draadjes af, zo gezellig!”
  • “Ik heb artrose, maar ga het proberen hoor!”
  • “Mijn buurvrouw heeft ook meegehaakt!”

Er worden 568 abonnees verwend met een ‘Hart onder de riem’ kaartje in de komende dagen in Wognum, Abbekerk en stad Medemblik. Dinsdag 2 maart mocht mevrouw Ros-Wagemaker uit Abbekerk het eerste hartje ontvangen uit de handen van de servicemedewerkster Nel Wijnstekers uit Abbekerk. “Nel, wat leuk!”, zei mevrouw Ros-Wagemaker. “Dat doet mij goed.” Ze beloofde om uit te kijken voor andere inwoners die een ‘Hart onder de riem’ kaartje nodig hebben. Andere reacties van abonnees waren die een kaartje ontvingen:

  • “Dank je wel! Dat steuntje heb ik nu echt even nodig.”
  • “Wat mooi gemaakt, dat ga ik ook maken voor mijn kleinkinderen!”
  • “Weet je wie ook een hartje nodig heeft?”
  • “Deze plaats ik in zicht hoor!”

Meer informatie
MEE & de Wering WonenPlus biedt hulp en ondersteuning aan ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Met als doel om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Het merendeel van de diensten wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Voor meer informatie, ga naar https://www.meewering.nl/ik-zoek-hulp/individuele-ondersteuning/aanbod/ouderen/wonenplus/.

Op de foto geeft Nel Wijnstekers een hartje aan mevrouw Ros-Wagemaker. Voor meer informatie, neem contact op met WonenPlus coördinator Baukje Visser via 088 – 00 75 140 of B.Visser@meewering.nl.

Reageer op dit onderwerp