We mogen weer, kappers open, speedshoppen in de winkels en middelbare scholen weer open

WEST-FRIESLAND – De vorige week dinsdag aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen zijn vandaag ingegaan. Dat houdt dus in dat de kappers weer de deuren openen en een vloedgolf aan klanten met uitgroei kunnen verwachten.

Ook de niet essentiële winkels mogen weer open, maar wel onder strenge voorwaarden, zo introduceert Action ‘Speedshoppen’, in 10 minuten je boodschappen doen en weer wegwezen.. Maar ook de middelbare scholen mogen vanaf vandaag weer minimaal 1 dag in de week leerlingen ontvangen, De Dijk in Medemblik start hier pas aanstaande maandag mee. Ook de contactberoepen, op de sekswerkers na, mogen weer aan de slag.

Alleen de horeca blijft gesloten en er is ook nog geen zicht op wanneer deze weer met versoepelende maatregelen te maken gaan krijgen en de deuren weer mogen openen. Bronnen rondom het OMT. laten weten dat eerst moet worden afgewacht hoe de versoepelde maatregelen die vandaag in zijn gegaan gaat uitpakken.. Een lichtpuntje kan zijn dat de rechter in de door Koninklijke Horeca Nederland aangespannen rechtszaak de kant van de KHN kiest en het kabinet dwingt om de horeca soepelere maatregelen op te leggen. Ook de landelijke winkeliersvereniging heeft een rechtszaak aangespannen bij de rechtbank om het kabinet te dwingen de regels te versoepelen.

Reageer op dit onderwerp