De ‘Ontdekdezorg’ week komt eraan en Omring doet er aan mee

WEST-FRIESLAND – Van 22 t/m 27 maart vindt de Ontdekdezorg week plaats, dit jaar geheel digitaal. Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen online rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt.

Het afgelopen jaar heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat zorg en welzijn van het allergrootste belang zijn. Voldoende en goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar. Veel Nederlanders kijken door Corona met meer interesse naar de zorg. Maar hoe kom je erachter of daar echt je hart ligt en of je de stap wilt zetten om te veranderen van baan? En hoe pak je dat dan aan? De Ontdekdezorg week helpt bij het beantwoorden van deze vragen.

Job Leeuwerke van Omring zegt over de ‘Ontdekdezorg week’ tegen de redactie: “Ism Sigra (https://www.sigra.nl/) gaat Omring op 23 maart online een presentatie door een praktijkopleider en mogelijk ook een leerling om zij-instromers te enthousiasmeren voor het BBL traject. Met name gericht op verzorgenden IG. De praktijkopleider zal hier over vertellen en tevens een realistisch beeld schetsen van de praktijk. Het idee is ook een leerling aan te laten sluiten in een soort vraag en antwoord.

Iedereen die geïnteresseerd is in leren en werken in zorg en welzijn kan tijdens de Ontdekdezorg week praktische informatie krijgen via landelijke webinars. Ook kan je rondkijken op de digitale Ontdekdezorg markt, waar werkgevers uit zorg en welzijn zich presenteren. Bezoekers kunnen met zorgorganisaties contact opnemen en meteen een afspraak inplannen. Of meedoen met een online kennismakingsevenement van een werkgever in de buurt.

De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door de 14 regionale werkgeversorganisaties, verenigd in RegioPlus, in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisaties.

Reageer op dit onderwerp