Westfriese horeca doet niet mee aan de ‘terrassen open actie’

WEST-FRIESLAND – 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland gaan aankomende dinsdag 2 maart de terrassen weer worden geopend uit protest tegen het kabinetsbeleid en de strenge coronamaatregelen. Het is dezelfde groep actievoerders die ook begin januari actie wilden voeren tegen de maatregelen.

De horeca is 1 van de zwaarst getroffen sectoren tijdens de coronapandemie, horeca gelegenheden met terrassen konden in 2020 nog de terrassen openen en waar mogelijk ook tijdelijk flink uitbreiden om toch nog omzet te kunnen draaien.

KHN is van mening dat de terrassen in Nederland gewoon open kunnen, ‘juist de horeca is goed ingespeeld op de 1.5 meter maatregelen en kunnen dit ook ook prima handhaven, beter dan wat je bij afhaalketens ziet waar men dan bij elkaar gaat zitten om het bestelde op te eten of te drinken,‘ aldus KHN.

Geen open terrassen in West-Friesland

De horeca in West-Friesland. Enkel op een paar horecagelegenheden in de gemeente Schagen na is de demonstratiebereidheid laag in de kop van Noord-Holland.

Afgelopen woensdag liet het kabinet nog weten geen voorstander te zijn van de acties bij deze groep KHN-leden. Het kabinet laat het ook aan de lokale overheden over of zij wel of niet gaan ingrijpen mocht een horecaondernemer wel zijn terrassen opengooien.

Reageer op dit onderwerp