Dalende trend coronabesmettingen West-Friesland, behalve in Opmeer en Medemblik

WEST-FRIESLAND – Waar de overige 5 gemeenten in West-Friesland een dalende trend laten zien, gaan juist het aantal coronabesmettingen in Medemblik en Opmeer weer omhoog. Daardoor blijven beide gemeenten het slechtst presteren in West-Friesland.

In 1 dag werden in Medemblik 24 mensen positief getest op het coronavirus, en in Opmeer 7 mensen. Het is des te meer opvallend omdat juist Medemblik na de piek in het schaatsweekend van vorige week een scherpe daling liet zien, maar die werd vorige week donderdag weer omgebogen in een stijging.. (zie afbeeldingen hieronder).  Ook zijn er sinds dinsdag weer twee inwoners uit de gemeente Medemblik met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis. Uit de gemeente Opmeer werden geen inwoners opgenomen in het ziekenhuis

Grafiek Medemblik
Grafiek Opmeer

 

Reageer op dit onderwerp