Clubs gaan digitaal uitvechten wie de ‘slimste’ van West-Friesland is tijdens de Digitale Derby

MEDEMBLIK – Op zaterdag 6  maart organiseren de 4 buurtverenigingen Hauwert 65, MOC, SEW en Zwaagdijk de ‘Digital Derby’. De digitale derby is een online quiz, waarbij uiteindelijk wordt bepaald welke club de slimste club van West-Friesland’ is. De teams die zich inschrijven dienen aan te geven voor welke club ze spelen. De deelnemers hoeven geen lid te zijn van één van de verenigingen.

Er zullen 4 ronden van 25 vragen gespeeld worden. Elke ronde zal de naam dragen van 1 van de 4 organiserende verenigingen. In die specifieke ronde zullen dan ook een aantal vragen over de club gaan. Daarnaast zal er een diversiteit van onderwerpen aan bod komen, zoals sport, film & TV, muziek, flora & fauna, geschiedenis en natuurlijk voetbal.

Één onderwerp komt niet aan bod, want daar wordt al genoeg (teveel) over gesproken. Na de 4 clubronden plaatst het best presterend team per club zich voor de grande finale. n de finale zal bepaald worden welke club uiteindelijk ‘de slimste is’. Zowel voor de voorronden als de finale zijn er diverse sponsoren die mooie prijzen ter beschikking hebben gesteld.

Het idee achter de Digital Derby is om als club iets te doen om binding te houden met de leden maar ook als clubs onderling. Zo zal er ruimte zijn voor een grap en een grol en zal er een chatfunctie zijn waarin deelnemers eventueel met elkaar in contact kunnen zijn.

Door het verlengen van de avondklok is deze week besloten de aanvangstijd te verplaatsen naar 17.00 uur. Op dit moment hebben we ruim 30 opgaven, maar als mensen zich nog willen opgeven kan dat via digitderby@gmail.com . Vermeld je eigen naam, teamnaam, 06 nummer en voor welke club je wilt spelen. En zoals gezegd als deelnemer hoef je geen lid te zijn van één van de 4 verenigingen.

Foto: Pixabay

Reageer op dit onderwerp