Gemeente Opmeer staat ook in 2021 uitbreiding terrassen toe

OPMEER – De gemeente Opmeer gaat net zoals in 2020 de horeca toestaan om de terrassen uit te breiden. De horeca is 1 van de zwaarst getroffen sectoren door de gevolgen van de coronapandemie en de meesten zijn al vanaf dag 1 gesloten. Afgelopen zomer besloten vrijwel alle gemeenten in Nederland het terrassenbeleid aan te passen om zo de horeca-ondernemers tegemoet te komen door toe te staan dat de terrassen flink mochten worden uitgebreid.

Ook in de gemeente Opmeer is dat dus ook in 2021 het geval, wel moet de horeca-ondernemer die zijn/haar terras wil uitbreiden een corona-plan indienen bij de gemeente Opmeer. Deze zal dan beoordelen of het plan voldoet aan de eisen en de horeca-ondernemer zijn/haar terras mag uitbreiden.

Of de terrassen ook uitgebreid mogen blijven nadat de maatregelen door het kabinet zijn opgeheven is nog onduidelijk, diverse gemeenten zullen het terrassenbeleid tot eind oktober 2021 als einddatum instellen.

Op de foto: Snackbar/Lunchroom de Linde Opmeer

Reageer op dit onderwerp