Wat eten wij vandaag: Roerbakschotel van winterpeen en pastinaak met kokosrijst

Roerbakschotel van winterpeen en pastinaak met kokosrijst

Wat eten wij vandaag: Roerbakschotel van winterpeen en pastinaak met kokosrijst Wat eten wij vandaag: Roerbakschotel van winterpeen en pastinaak met kokosrijst
Serves: 4 Cooking Time:
Nutrition facts: calories fat

Ingredients

  • 3 eetl. olie
  • 500 g winterpenen, geschrapt, in dunne plakjes
  • 500 g pastinaken, geschild, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 verse gember, fijngehakt, geschild, ca. 2 cm
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. honing
  • 1 limoen, sap
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 4 kopjes basmatirijst, voor de rijst
  • 2 kopjes kokosmelk, voor de rijst

Instructions

  1. Breng voor de kokosrijst de rijst met 4 kopjes water en de kokosmelk aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de rijst afgedekt in circa 10 minuten al het vocht opnemen.
  2. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak hierin de groenten in circa 10 minuten beetgaar.
  3. Voeg de rode peper, gember en knoflook toe en roerbak nog een paar minuten.
  4. Roer de honing en het limoensap door de groenten en schep nog een paar minuten om op een lage stand. Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.

Reageer op dit onderwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.