Judith (44) uit Medemblik: “Maatregelen zijn er niet om te pesten”

MEDEMBLIK – Judith Quax (44) uit Medemblik is echtgenote, moeder van drie dochters van acht en elf jaar en werkzaam bij de gemeente Hollands Kroon. De impact van de corona-uitbraak op haar persoonlijke leven valt naar verhouding mee, maar ze verbaast zich al wel bijna een jaar over mensen die hun verantwoordelijkheid niet of nauwelijks nemen. Dit is haar verhaal:

Voor mij is het volgen van de maatregelen een manier om een bijdrage te leveren aan een terugkeer naar ‘normaal’, hoe moeilijk het ook is voor te stellen dat ons leven er weer komt uit te zien zoals voor de corona-uitbraak. Op veel dingen hebben we niet rechtstreeks invloed. Maar wat we wél kunnen doen in de strijd tegen het virus, is onze eigen verantwoordelijkheid nemen. Ik wil ook aan mijn kinderen laten zien dat dat belangrijk is. Dus dat doe ik waar ik kan.

Dat geldt op het gebied van sociale onthouding, maar ook als het gaat om testen. Ik ben inmiddels drie of vier keer getest, steeds negatief, maar als ik klachten heb dan maak ik een afspraak bij de teststraat. Mijn man is ook al een paar keer geweest. Van veel mensen hoor ik dat ze het niet doen, het is veel gedoe en het is toch maar een verkoudheidje. Denken ze. Maar dat koutje kan corona zijn en desastreuze gevolgen hebben voor iemand met wie je in aanraking komt. Ik wil dat niet op mijn geweten hebben, wil niet eens het risico nemen dat ik bijvoorbeeld collega’s besmet.

Lees verder op de website van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Foto: Veiligheidsregio NHN

Reageer op dit onderwerp