De Rechtbank in Alkmaar

TBS met voorwaarden voor 30-jarige inwoner Hoogwoud

HOOGWOUD – Dat is wat het Pieter Baancentrum als advies heeft gegeven aan de rechtbank in Alkmaar in de zaak tegen de 30-jarige Thuis U. uit Hoogwoud.

U. wordt er door het openbaar ministerie van beschuldigd dat hij op 9 februari 2020 persoon met mes in hals, nek en keel van een vrouw uit Hoorn heeft gestoken. Daarnaast zou U. in een supermarkt in Opmeer vernielingen hebben aangericht en een politieagent hebben uitgescholden voor kankerlijer, en in de bibliotheek in Hoorn een computerscherm hebben vernield en een man te hebben mishandeld.

In de pro formazitting van vrijdagochtend kon nog niet worden ingegaan op het rapport van de reclassering. In dit rapport staan de voorwaarden waar U. zich aan moet houden mocht de rechter besluiten dat U. TBS met voorwaarden gaat krijgen, de reclassering is dan de instantie die U. moet controleren of hij zich aan de voorwaarden houdt.

De inhoudelijke zitting is op 18 mei aanstaande.