Gemeenteraad Opmeer benoemd overleden burgemeester Nijpels tot ereburger van Opmeer

OPMEER – Burgemeester Gert Jan Nijpels is door de gemeenteraad postuum benoemd tot ereburger van de gemeente Opmeer. Nico Bosch, waarnemend voorzitter van de gemeenteraad, reikte de bijbehorende onderscheiding uit aan zijn echtgenote Roos en hun zoon Max.

Burgemeester Gert Jan Nijpels was van 15 juni 2004 tot 15 mei 2005 waarnemend burgemeester van de gemeente Opmeer en vanaf 15 mei 2005 burgemeester van de gemeente Opmeer. In deze meer dan 16 jaar heeft hij zich een zeer betrokken burgervader getoond voor de inwoners van Opmeer. Op zijn kenmerkende gedreven wijze kwam hij gezaghebbend binnen en buiten de gemeente op voor de belangen van de gemeente Opmeer. De inwoners en ondernemers in de gemeente Opmeer zette hij altijd centraal.

Gert Jan Nijpels zou op 1 juli met pensioen gaan. Hij zou bij die afscheidsgelegenheid het ereburgerschap van de gemeente ontvangen. Als blijk van waardering en dankbaarheid heeft de gemeenteraad besloten hem postuum te benoemen tot ereburger van de gemeente Opmeer.

In de nacht van 7 op 8 februari is burgemeester van Opmeer, Gert Jan Nijpels overleden aan een hartstilstand. Burgemeester Nijpels was van plan een bezoek te brengen aan een brand die gaande was bij het Rundveemuseum in Aartswoud.

Reageer op dit onderwerp