Vliegveld Lelystad krijgt minimaal 10.000 vliegbewegingen per jaar

LELYSTAD – Minister Carola Schouten van Landbouw wil vliegveld Lelystad een natuurvergunning geven voor minimaal 10.000 vliegbewegingen per jaar, het ontwerp van deze natuurvergunning ligt nu ter inzage. De 10.000 vliegbewegingen zijn voor nu een maximum maar daar kan later verandering in komen en naar boven worden bijgesteld mocht dit nodig zijn.

Mocht de natuurvergunning worden afgegeven dan wil dit nog niet zeggen dat het definitief is, de Tweede Kamer heeft Vliegveld Lelystad controversieel verklaard en dus mag het nieuwe kabinet hier een definitief besluit over gaan nemen.

Tegen de komst van vliegveld Lelystad als luchthaven waar vooral chartervluchten gebruik van zullen gaan maken is veel weerstand vanuit de samenleving. Vooral de inwoners van Enkhuizen, Andijk, Wervershoof, Medemblik, Opperdoes en Twisk zullen de gevolgen van de komst van de nieuwe luchthaven gaan merken.

Reageer op dit onderwerp