Wijzenddijkje Westwoud van maart tot en met mei afgesloten

WESTWOUD – Van maart tot en met mei 2021 is het Wijzenddijkje tussen Westwoud en Oosterblokker afgesloten voor voetgangers en fietsers. De geplande start op 15 februari is uitgesteld. Het Drachterveld is alleen bereikbaar vanaf de Noorderdracht en de Pennekamplaan in Oosterblokker. Het fietsverkeer wordt daarom omgeleid via Oosterblokker.

Nieuwe waterleiding
Het PWN gaat de drinkwaterleiding in het pad op het Wijzenddijkje vervangen. De leiding is de afgelopen jaren een aantal keer lek geweest. Om schade door lekkages in de toekomst te voorkomen, komt er een nieuwe leiding voor het drinkwater.

Nadat de drinkwaterleiding is vervangen, gaat het Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier het fiets-/wandelpad herstellen.

Planning
We verwachten dat de werkzaamheden starten op 1 maart en eind mei 2021 klaar zijn.

Overlast
Het PWN probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. Omwonenden zullen waarschijnlijk merken dat er meer vrachtverkeer en kranen rijden om materialen aan en af te voeren. Ook is er kans op geluidsoverlast van graafmachines en ander materieel zoals bijvoorbeeld pompen en generatoren.

Informatie
Meer en actuele informatie vindt u op www.pwn.nl/geplandwerk. Voor vragen kunt u contact opnemen met www.pwn.nl/contact.

Reageer op dit onderwerp