Het gemeentehuis van Hoorn

Burgerinitiatief en Rapport cultuurbeleid op raadsagenda Hoorn

HOORN – Op dinsdag 16 februari 2021 beslist de gemeenteraad wat zij gaan doen met het burgerinitiatief ‘Westerpark’. Ook buigt de raad zich over een Rekenkamerrapport over het Hoornse cultuurbeleid.

Plan Westerpark

In januari 2021 boden bewoners van de Westerdijk via een burgerinitiatief een plan aan om de parkeerplaats op de Westerdijk te veranderen in een klein stadspark. De raad besluit dinsdagavond wat zij hiermee willen doen.

Cultuurbeleid

Daarnaast buigt de raad zich over een rapport van de Rekenkamercommissie waarin conclusies en aanbevelingen staan over het Hoornse cultuurbeleid. Belangrijkste conclusies zijn dat Hoorn een divers cultureel aanbod heeft, dat door inwoners en bezoekers wordt gewaardeerd en waarvan ook het bedrijfsleven profiteert. Wel kan het cultuurbeleid volgens de Rekenkamercommissie op bepaalde punten doeltreffender en doelmatiger worden uitgevoerd.

Volg de raad

De raad vergadert digitaal. De vergadering start om 20.00 uur en is online te volgen via de livestream op de website van de gemeenteraad.

Reageer op dit onderwerp