Opmeer zoekt contact met gedupeerden kinderopvangtoeslag

OPMEER – In Nederland zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, psychisch welbevinden, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.

Gedupeerden in Opmeer

Ook in Opmeer zijn er helaas gedupeerden. De gemeente krijgt op korte termijn de mogelijkheid om contact op te nemen met deze inwoners. Eerder leek dat niet mogelijk door de wet op de privacy. Inmiddels is er een oplossing gevonden waarbij de Belastingdienst gemeenten machtigt, waardoor deze contact kunnen leggen met gedupeerden in hun eigen gemeente.

Contact leggen

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week de benodigde handtekeningen voor de machtiging gezet om in contact te kunnen komen. De gemeente kan helpen als er problemen zijn rondom huisvesting, mentale gezondheid, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Wethouder Werk, Inkomen en Participatie Robert Tesselaar: “We zijn erg blij dat we nu de mogelijkheid hebben om direct contact te leggen zodat we wat voor deze mensen kunnen betekenen. Vooralsnog lijkt het om enkele gedupeerden te gaan in onze gemeente, maar wellicht zijn er nog meer benadeelden. We roepen deze mensen op om zich te melden.

Gedupeerden kunnen zich melden via 0226 – 363 333 of via gemeente@opmeer.nl

Reageer op dit onderwerp