Verdachten in de vermissingszaak Sumanta Bansi voor de rechter

HOORN – De twee verdachten in de vermissingszaak van de Hoornse Sumanta Bansi komen maandag 15 februari voor de eerste pro formazitting voor de meervoudige kamer in Alkmaar. De 63-jarige Dwarka B. en zijn 40-jarige zoon Manodj B. worden door het OM. er van verdacht ergens in de periode 17 februari 2018 t/m 27 februari 2018 Sumanta Bansi te hebben vermoord en haar lichaam ergens te hebben begraven.

Bij meerdere grootschalige speurtochten door het Robbenoordbos in de Wieringermeer werd geen lichaam aangetroffen, wel werd er een schep en een mes gevonden, maar of die enige relatie hebben met de vermissing van Sumanta Bansi is niet duidelijk.

De politie zocht al eerder naar het lichaam van de Hoornse. Op 4 juli 2019 werd op basis van tips naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht, gespeurd in het water langs de Afsluitdijk bij Breezanddijk. Dit leverde, op enkele spullen na, niets op. Er wordt echter nog steeds gekeken of de spullen die werden aangetroffen, een link hebben met de vermiste vrouw. De zoekactie van maandag komt eveneens voort uit tips en het onderzoek dat nog steeds in volle gang is.

 

Reageer op dit onderwerp