Gemeente Opmeer maakt klopjacht op ‘Greenscyth’, wie is deze onbekende persoon

OPMEER – Nog geen uur na het overlijden van burgemeester Gertjan Nijpels van Opmeer afgelopen zondagnacht wist ‘Greenscyth’ al het overlijden op Wikipedia te melden. De gemeente Opmeer neemt dit hoog op omdat de familie van de burgemeester en de gemeente Opmeer de schok nog moesten verwerken en. Door de aanpassing van de wikipediapagina kwamen al snel de eerste telefoontjes bij Opmeer binnen met vragen over de burgemeester. 

Op vragen van diverse inwoners van Opmeer op de Wikipediapagina hoe ‘Greenscyth’ aan deze informatie is gekomen antwoord tot verbazing van velen Greenscyth zelf door te schrijven dat hij het via via van een ambulancebroeder heeft gehoord tijdens de burger AED oproep.

Burgemeester Gertjan Nijpels is in het harnas gestorven toen hij zijn auto sneeuwvrij maakte om naar de brand bij de Museumboerderij in Aartswoud te gaan. Reanimatie mocht niet meer helpen.

 

Reageer op dit onderwerp