Wordt jouw kind de ingenieur van de toekomst?

WEST-FRIESLAND – Is jouw kind al vanaf jongs af aan bezig met technologie? Weet hij/zij de Ipad al vroeg beter te gebruiken dan jou of vindt hij/zij robots of andere technische snufjes helemaal het einde? Dan is THERE Tech Lab de plek om naartoe te gaan. Laat je kind(eren) allerlei technologische uitproberen en leren over de ontwikkelingen van nu.  

Wat is THERE Tech Lab?

In THERE Tech Lab komen technologie, educatie en de mensen samen. Je leert hier op een leuke wijze alles over de technologische uitvindingen van nu. Zo hebben ze bijvoorbeeld verschillende robots, 3D printers, AR & VR en AI. En het allerleukste is: de kinderen kunnen alles uitproberen en testen! THERE Tech Lab is voor jong en oud. Dus wil je stiekem zelf ook even de nieuwste VR-bril uitproberen? Dan kan dat gewoon! Het maakt niet uit hoe oud je bent: je leert alles over deze geweldige technologie op een leuke wijze.

Het Lab heeft maar liefst 400m2 vol staan aan de nieuwste technologieën. Je kan er ook verschillende workshops doen om nog meer over de uitvindingen te leren en hoe je ze gebruikt.

3D printers, AR, VR & AI

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar nooit zelf gezien of gebruikt. In THERE Tech Lab kun jij deze technologische uitvindingen allemaal uittesten. Je krijgt de nodige uitleg van deze uitvindingen en leert hier dan ook alles over. Weet je niet precies wat de technologische uitvindingen inhouden? We leggen het aan je uit!

  • AR. Aangevulde realiteit is een live, direct of indirect beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer.
  • VR. Virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid simuleert een omgeving via een computer om een gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring.
  • AI. Kunstmatige intelligentie of artificiële intelligentie is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een artefact dat een vorm van intelligentie vertoont.
  • 3D printer. Een 3D printer is een apparaat dat driedimensionale objecten print op basis van een digitale bouwtekening.

Het doel van THERE Tech Lab 

THERE Tech Lab is niet enkel opgericht om kinderen met de nieuwste snufjes te laten spelen. Het Lab heeft ook een speciale missie met het tonen van de nieuwste uitvindingen. Ze willen namelijk bewustwording en betrokkenheid creëren met de technologische vooruitgangen van nu. THERE Tech Lab wilt elk kind ter wereld de kans geven om later de ingenieur van de toekomst te worden. Het Lab wilt de kinderen die langskomen bewust maken van de snel groeiende technologische ontwikkelingen en hun verbeelding hiermee aanspreken. De missie van THERE Tech Lab is om te laten zien hoe de kinderen de technologie kunnen begrijpen en zelf dingen ontwikkelen. Zo hopen ze iedereen te inspireren tot het maken van geweldige technologische creaties.

Reageer op dit onderwerp