Doe mee met Warmetruiendag! Maak een selfie in uw warmste trui en win een waardebon

STEDE BROEC – Ligt uw warme trui al klaar? Vandaag, vrijdag 5 februari, is het weer zo ver: nationale Warmetruiendag. Met deze dag wordt iedereen uitgedaagd de verwarming een standje lager te zetten om energie te besparen en ter compensatie een warme trui te dragen. De gemeente nodigt u uit om mee te doen met dit initiatief: wie op 5 februari een selfie plaatst onder het Warmetruienbericht op de Facebookpagina van gemeente Stede Broec, maakt kans op een waardebon.

Warmetruiendag is hét moment om stil te staan bij ons energieverbruik en dus ook energiebesparing. Met de verwarming één graadje lager, bespaart u alleen al 6% energie en tientallen euro’s per jaar. De landelijke dag wordt jaarlijks georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Gemeente Stede Broec doet hier aan mee. Doet u samen met ons mee?

Ook wethouder Bart Nootebos vindt Warmetruiendag leuk én belangrijk: “Warmetruiendag is meer dan alleen een ludieke actie, want met de verwarming één graadje lager bespaar je alleen al 6% energie en tientallen euro’s per jaar. We hopen dat we inwoners en bedrijven hiermee inspireren verder na te denken over andere oplossingen zoals (betere) isolatie en energiezuinige apparaten. De kans op een waardebon is een extra aansporing.  Met een investering van een paar tientjes kun je vaak al honderden euro’s per jaar aan energiekosten besparen. Dat is goed voor het klimaat én voor de portemonnee en zo dragen we gezamenlijk ons steentje bij aan een duurzaam Stede Broec.

Subsidie
Gemeente Stede Broec draagt onder andere ook haar steentje bij door het verstrekken van subsidies voor energiebesparende maatregelen. Ook kunt u zich nog tot 1 maart 2021 aanmelden voor een gratis persoonlijk telefonisch adviesgesprek met een adviseur van het Duurzaam Bouwloket (zie www.duurzaambouwloket.nl). Tijdens dit consult krijgt u advies over slimme oplossingen voor energiebesparing, op basis van uw persoonlijke thuissituatie.

Hoe doet u mee?

Op de Facebookpagina van de gemeente komt vrijdagochtend een bericht over  Warmetruiendag. Plaats daar als reactie de foto van uzelf en/of uw gezin met warme trui(en) aan. Met uw deelname maakt u kans op een digitale waardebon ter waarde van 60 euro om uw huis te isoleren. Met de digitale waardebon kunnen energiebesparende producten worden aangeschaft, zoals tochtstrips, isolerende radiatorfolie en een waterbesparende douchetimer.

De prijswinnaar wordt in de week van 8 februari bekend gemaakt via de gezamenlijke SED-website over duurzaamheid: www.samenenduurzaam.nl.