Leerkrachten willen helemaal niet dat de basisscholen weer open gaan, ‘eerst vaccineren, dan pas open’

WEST-FRIESLAND – Onrust onder de leerkrachten in het basisonderwijs nu het OMT een positief advies om vanaf 8 februari de basisscholen weer te openen aan het kabinet heeft gegeven. Volgens de leerkrachten neemt het OMT onnodige risico’s en wacht men niet af voor de gezinnen van de kinderen getest zijn en gevaccineerd zijn.

AOb-bestuurder Jelmer Evers zegt in een reactie: “De meeste mensen willen natuurlijk het liefst weer voor een klas vol kinderen”. “Maar dat moet wel verantwoord zijn. Wat de verdere maatregelen worden, weten we niet precies. Daar willen we snel helderheid over.

Evers stoort zich aan de rommeligheid waarmee ook weer dit bericht over de heropening van de bassischolen naar buiten is gekomen. “De onrust die het kabinet heeft veroorzaakt verdient geen schoonheidsprijs. Het onderwijs mag geen speelbal zijn van politieke spelletjes. Die halve berichten waarop we steeds mogen reageren, nemen de zorgen van het personeel niet weg. Ze vergroten ze eerder. Het kabinet moet die zorgen wel serieus nemen. “ aldus Jelmer Evers

Ook de crèches gaan vanaf 8 februari weer open. De buitenschoolse opvang blijft echter dicht, behalve dan voor de noodopvang, zoals dat nu ook al het geval is. Komende week moet er meer duidelijk worden over hoe het onderwijspersoneel verder beschermd wordt.

Reageer op dit onderwerp