Ik ben mijn ziekte niet. En een shirt van het Nederlands voetbalelftal in de Inloophuis Medemblik veiling

MEDEMBLIK – Donderdag 4 februari is het Wereldkankerdag. De dag dat wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor mensen geraakt door kanker. Inloophuis Medemblik is dan van 09:00 tot 21:00 uur online. Deze dag is te volgen op YouTube, Facebook en Twitter. Op deze dag gaan we met mensen in gesprek,  Het wordt een dag van hoop en perspectief.

Naast de behandeling en late effecten is kwaliteit van leven voor de meeste mensen doorslaggevend. Als Inloophuis zien we steeds meer dat mensen de regie in eigen hand nemen. Ze hebben de ziekte, maar ze zijn de ziekte niet! Dit is al een grote stap. Maar niet iedereen heeft dat in zich. Hoe pak je dat aan? Juist hier kan het Inloophuis veel betekenen. Naast begrip en herkenning is het leren wat wel mogelijk is. ‘I am and I will’  is niet voor niets het thema van Wereldkankerdag.

Het is belangrijk dat er perspectief geboden wordt na de diagnose kanker. Er ontstaat immers een nieuwe realiteit. Deze kan gebaseerd zijn op angst maar ook op een ‘zinvol leven’. En dit is de rode draad op 4 februari.

We nodigen mensen uit om mee te praten. Hoe zij hun leven inhoud hebben gegeven na de diagnose. Anderen kunnen ook meedoen met een online zinvol leven workshop in de middag. Opgeven kan via info@inloophuismedemblik.nl. Dus wil je meepraten en heb je een positief verhaal? Meld je aan. Je krijgt vervolgens een uitnodiging toegestuurd met een tijdstip (let op, dit gaat live via bovenstaande kanalen, dus je bent voor iedereen te volgen).

Nieuw is dat er nu ook een gesigneerd shirt aangeboden wordt van het Nederlands voetbalelftal. Reden om ook even te surfen naar onze veiling, er staan nog meer wedstrijdshirts en er worden bijzondere kavels aangeboden. https://veiling.inloophuismedemblik.nl/