Vaccinatie update: 85- tot 90 jarige komende week aan de beurt

WEST-FRIESLAND – Komende week ontvangen de eerste 50.000 mensen uit de groep 85 tot en met 89 jaar een uitnodiging van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu voor een coronavaccinatie. Mensen die zelfstandig wonen, kunnen zelf een afspraak voor vaccinatie maken via het GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst -callcenter. In de GGD-vaccinatielocatie krijgen ze het coronavaccin van BioNTech/Pfizer toegediend.

Geen vaccinatie aan huis door de GGD

Let op! De GGD ontvangt momenteel berichten dat ouderen in de regio worden gebeld door mensen die zich voordoen als medewerkers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen om te vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

Mensen die in een (zorg)instelling wonen

Mensen in de leeftijd van 85 tot en met 89 jaar die in een (zorg)instelling wonen worden op locatie door de instellings- of huisarts gevaccineerd.

90-plussers

Eerder deze week ontvingen de eerste thuiswonende 90-plussers een uitnodiging voor een vaccinatie. Sneller dan verwacht konden de eerste 90-plussers dinsdag 26 januari al door de GGD worden gevaccineerd. Bovendien lijkt de bereidheid onder deze groep om een prik te halen op een GGD-vaccinatielocatie, erg hoog. In Nederland wonen circa 90 duizend 90-plussers thuis.

80-84 jarige vanaf 9 februari

Naar verwachting wordt de volgende groep van 80 tot en met 84 jaar vanaf 9 februari uitgenodigd door het RIVM. Deze groep omvat circa 400 duizend mensen. Ook zij worden bij de GGD gevaccineerd met het vaccin Comirnaty® van BioNTech/Pfizer.

Meer weten over vaccineren?

Download de vaccinatiefolder.

Reageer op dit onderwerp