Stemmen in Hoorn: 3 dagen stemmen, 21 verschillende locaties

Op woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Vanwege het coronavirus gaat het dit jaar anders dan anders. Zo is het bij de aankomende verkiezingen mogelijk om op drie dagen te stemmen.

Ook zijn er andere stembureaus. Inwoners van 70 jaar en ouder kunnen per post stemmen. Om drukte op stembureaus te voorkomen, is het bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen mogelijk om op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart te stemmen.

Waar en wanneer kan ik stemmen?

De volgende 10 stembureaus zijn op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart geopend tussen 7.30 uur en 21.00 uur: Showband Hoorn, Wijkcentrum Grote Waal, Stoomtrammuseum, Praethuys ’t Slot, Stadhuis, Sportcafé De Opgang, De Kreek, Sint Michaëlskerk Blokker, Scoutinggroep Martin Luther King, cabin Stan Kentonhof. Op woensdag 17 maart zijn alle 21 stembureaus geopend. Dit zijn naast de eerder genoemde locaties ook: Schouwburg het Park, de Oosterkerk, Wijkcentrum de Zaagtand, Wijkcentrum de Huesmolen, het Westfries Archief, West-Friese Hockeyclub Hoorn, De Plataan, S.V Westfriezen, Sporthal Lingeweg, Wijkcentrum Kersenboogerd en Sporthal Charlotte van Pallandthof.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen zijn alle 26 stemlocaties van de vorige verkiezingen onderzocht. Nu is er gekozen voor 21 stembureaus, die veilig worden ingericht. Het grootste verschil met de vorige verkiezingen, is dat inwoners nu op drie dagen kunnen stemmen. Hiermee kan drukte op de stembureaus worden voorkomen. In de Kersenboogerd (bij de Deen op het Stan Kentonhof) wordt gebruik gemaakt van een cabin. Dit is een soort container, ingericht volgens de 1,5 meter-richtlijn. Mocht er door het coronavirus nog een stemlokaal worden gewijzigd, dan maken we hier een melding van op de pagina Verkiezingen. Het is dus belangrijk om deze pagina in de gaten te houden.

Meten van drukte

Wordt het ondanks de mogelijkheid om op drie dagen te stemmen toch druk bij een stemlokaal? Dan wordt daar melding van gemaakt op de pagina Verkiezingen en via social media. Zo kunnen inwoners uitwijken of op een later moment langkomen. Er is bij ieder stemlokaal iemand aanwezig die de drukte monitort en dit doorgeeft. Voordat u naar de stembus gaat, is het dus verstandig om eerst te kijken op de pagina Verkiezingen.

Stemmen per post

Stemmen per post Inwoners van 70 jaar en ouder kunnen hun stem uitbrengen per post. Zij krijgen hiervoor een speciale brief. Voor het briefstemmen zijn afspraken gemaakt met PostNL. Zo worden briefstemmen rechtstreeks bij het stadhuis afgeleverd. Inwoners van 70 jaar en ouder kunnen hun briefstem ook inleveren op het afgiftepunt in het stadhuis. Het is niet verplicht om te stemmen per post, maar het wordt vanwege het coronavirus wel aangeraden.

Meer informatie

Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op de pagina Verkiezingen. op de website van de gemeente Hoorn. Daar vindt u ook de adressen van de stemlocaties. De stempassen worden in februari 2021 verstuurd.

Reageer op dit onderwerp