De Rechtbank in Alkmaar

Man uit Wervershoof blijft als enige vastzitten op verdenking van opruiing Medemblik

MEDEMBLIK – Vijf van de zes verdachten die afgelopen woensdag door de politie werden aangehouden op verdenking van opruiing zijn weer vrijgelaten maar blijven nog wel verdachte.

Het OM. zegt tegen de redactie: ‘Een zesde verdachte uit Wervershoof, die maandag 25 januari is aangehouden, is gisteren voorgeleid. De rechter-commissaris heeft zijn bewaring bevolen. De man zit dus vast en zal zich via het snelrecht bij de rechter moeten verantwoorden.

Afgelopen donderdag zou al 1 van de Medemblikkers voor de rechter-commissaris verschijnen maar dat ging niet door vanwege de onderzoeksbevindingen. De zes worden verdacht van het aanzetten tot geweld en vernielingen als protest tegen de avondklok. De protestactie zou afgelopen dinsdagavond plaatsvinden, op een groep van ± 30 jongeren die door de Nieuwstaat liepen bleef het rustig. Later bleek in het Emmapark dat bij een gebouw twee ramen waren ingegooid maar er is geen verband tussen deze groep en de vernielingen.

Volgende week starten de snelrechtzittingen waarbij zeker 1 inwoner van Medemblik zich moet verantwoorden voor de rellen afgelopen zondag in Amsterdam. Of tegen de vijf Medemblikkers en 1 inwoner van Wervershoof ook al volgende week de snelrechtzittingen plaatsvinden kon het OM. nog niet vertellen. Dat hangt af van het onderzoek naar de zes personen.

Reageer op dit onderwerp