Medemblikker voor de rechter vanwege rellen Museumplein Amsterdam

MEDEMBLIK/AMSTERDAM – Een inwoner van Medemblik is afgelopen zondag opgepakt vanwege de rellen op het Museumplein in Amsterdam afgelopen zondag. De Medemblikker werd samen met met 9 anderen aangehouden en zit nog zeker 14 dagen in voorarrest. Via een snelrechtzitting krijgt de man uit Medemblik op 1 of op 4 februari zijn straf te horen.

Afgelopen maandag liet minister Grappenhaus al weten dat relschoppers op flinke straffen kunnen rekenen. “Dit is simpelweg crimineel gedrag; mensen die bewust politie, ME, journalisten en andere hulpverleners belagen. De burgemeesters en politie hebben terecht hard opgetreden. Dit staat in schril contrast met alle mensen die zich de afgelopen maanden goed aan alle maatregelen hebben gehouden, gisteravond tijdens de avondklok thuisbleven en samen deze zware tijd door proberen te komen. Ik doe een dringende oproep aan iedereen in Nederland: bestrijd het virus en niet elkaar,” aldus de reactie van de minister.

Reageer op dit onderwerp