Geen betaald parkeren binnenstad Enkhuizen

ENKHUIZEN – Het was maar nipt maar met 10 tegen en 7 stemmen voor ging de gemeenteraad van Enkhuizen niet akkoord  met de plannen voor betaald parkeren in de binnenstad. De tegenstemmers willen eerst van de wethouder een betere onderbouwde reden en plan zien voor er over betaald parkeren in de binnenstad van Enkhuizen gaan nadenken.

Het debat over betaald parkeren liep enige vertraging op toen bleek dat de computer die de beelden verzorgd was vastgelopen, pas na een uur kwam men er achter en na een restart van deze computer kon iedereen niet alleen de stemmen horen maar ook de poppetjes die bij deze stemmen horen zien.

Tijdens het debat raakte wethouder Struijlaart zichtbaar geïrriteerd door de tegenstand voor zijn betaald parkeerplannen, volgens Struijlaart zal er niets veranderen aan de verkeersproblemen in de binnenstad als zijn plannen niet worden aangenomen. ‘Enkhuizen is al 30 jaar aan het praten over een oplossing om de verkeersproblemen op te lossen, betaald parkeren is de enige oplossing om het overlast in te perken voor de binnenstad van Enkhuizen.‘ aldus de wethouder.

De VVD, ChristenUnie, D66, SGP en de PvdA stemden voor betaald parkeren, Enkhuizen Vooruit, CDA, HEA, Enkhuizen Lokaal en de SP stemden tegen zodat het collegevoorstel werd verworden en Enkhuizen weer terug is waar zij 30 jaar geleden begonnen.

Reageer op dit onderwerp